Om oss

Flowers by Linn

Dahlias by Linn är en del i Flowers by Linn där jag Linnea Boqvist står som firmatecknare. Jag driver inte företaget själv utan tillsammans Hugo.

Så började vår resa.

Allt började sommaren 2021 då jag tillbringade en semester vecka i Nederländerna. Jag fick ett tips om att en av de största Dahlia exportörerna hade visning av sina dahlior.

Jösses va roligt och farligt tänkte jag och var där redan nästa morgon!

Det var verkligen en enorm anläggning hos Fred de mulder bv. Så mycket dahlior har jag aldrig sett på en gång förut! Hugo och hans bror (som gav mig tipset) ledsnade efter nån timma men mig fick de inte där ifrån.. Jag tror det gick ner en del koppar kaffe där borta i kaffehörnan =D

Jag frågade lite försynt om jag kunde få köpa några knölar till min egen lilla trädgård och jag fick! Det var nu det gick fel..

Hur väljer man bland närmare 1000 sorters dahlior?? Nej jag kan inte.... när dessutom ens vän säger "köp du älskling".... Ja, så jag kom hem med 1600 knölar....

Men det går ju inte.. Jag kan ju inte plantera 1600 knölar i min trädgård! Det blev ju dessutom en ansenlig faktura på hela kalaset...

Så jag fick gå till mamma... Mamma har drivit en handelsträdgård i hela mitt liv men hade nu sålt sin verksamhet. Som tur var hade hon fortfarade sitt företag som vilande..

Jag fick min standard komentar..

"Men Linnea då!!!"

Och sen kom det "åhh va roligt! Kan jag få köpa några sorter också..." När mor min var klar så landa vi på 160 sorter och 2500 knölar.. och ett beslut i att vi provar att sälja dem vid några Pop up tillfällen.

Sagt och gjort.. Vi var i Herrljunga, Jönköping, Varberg samt hemma vid och efter dessa tillfällena var knölarna slut! Vi hade in våra kostnader och fick behålla de sorterna vi önskade oss allra mest! (ja alla 160 sorterna i mitt fall så klart)

Efter denna fantastiskt roliga vår beslutade Hugo och jag att vi startar upp ett eget företag med E-handel samt att vi även 2023 kommer åka ut till några orter i väst Sverige. Men då inte med "bara" 160 sorter utan över 350 sorter! För välja, det kan jag fortfarande inte!
Hoppas vi ses och att ni gillar vår E-handel som drivs av all vår entusiasm och kärlek till Dahlian. Vårt mål är att ha er som kunder i fokus, att kunna erbjuda en god kundservise, kvalitativa knölar, ett brett sortiment och att dela med oss av vår kundskap och att sprida kärleken till denna fantastiska växt.

Blogg